Trustpilot
  • Fri fragt over 299,-
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • kompetent rådgivning

Smocksyning - sådan!

Vi bliver jævnligt spurgt om hvordan man syr smocksyning. Det er en gammel teknik som igen er kommet med i syerens værktøjskasse.

Hvad er smocksyning. Det er kort sagt rynkning ved hjælp af elastiktråd som undertråd. Og når du så syr flere paralelle sømme på den måde, opstår det man kalder smocksyning. Det er rigtig smukt på bærestykket på en let sommerkjole f. eks.

Du bruger en elastiktråd som undertråd, som du spoler op på din undertrådsspole i hånden eller med maskinens spoleapparat. VIGTIGT! Elastiktråden må ikke blive strukket under opspolingen. Den skal ligge ret løst på spolen. Som overtråd bruger du din almindelige sytråd og du bruger en nål som passer til stoffet, ofte en universal nål str. 80. Brug ikke for korte sting på din symaskine, brug f. eks. stinglængde 4. Hvis din symaskine har trådklip, må det ikke anvendes.

Når du så syr din søm rynker stoffet helt automatisk

Dit stof skal naturligvis være egnet til rynkning som f. eks. alm. bomuldsstof eller andet let og ikke elastisk stof.

Se hvordan i videoen her ved siden af.

Til denne instruktions video er benyttet Pfaff Ambition 610 som er en rigtig lækker symaskine til en overkommelig pris. Pfaff Ambition 610 kan du finde i webshoppen. Pfaff Ambition 610

Elastiktråd, som er velegnet til smocksyning, finder du i webshoppen her.

Til teknikken kan du anvende stort set alle symaskiner, både nyere og ældre. Grundprincippet er det samme.