Trustpilot
  • Fri fragt over 299,-
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • kompetent rådgivning

Guide til køb af ny symaskine

Hvordan vælger jeg den rigtige symaskine?

Der er mange ting som spiller ind når du gerne vil investere i en ny symaskine. Det må ikke blive en hovsa løsning som ikke gør dig glad når du skal sy. Tag dig tid til at overveje dit behov og så vil dit endelige valg af ny symaskine være lettere og kunne blive en succes. Hvis du ikke føler at du selv kan overskue det store udvalg af symaskiner der findes, står vi klar, både i butikken og ved telefonen til at vejlede dig. Og vi har kun een væsentilg interesse - nemlig at du som kunde bliver tilfreds. Her er en lille liste over det du bør tænke over:

  • Hvilket behov har jeg? Hvad er det jeg gerne vil sy på min nye symaskine
  • Er det min første symaskine eller er det en afløser for den gamle? Hvis det er en afløser kender jeg formetlig mit behov bedre
  • Hvor meget vil jeg maksimalt investere i en ny symaskine? Sæt en øvre grænse for prisen og overvej om det rette argument kan hæve den grænse lidt.
  • Har jeg præference for et bestemt mærke? Er jeg villig til at fravige mærket hvis det rette argument er der?
  • Har jeg en Pfaff med overtransportør? Så ender det sjældent godt at vælge en symaskine uden overtransportør
  • Er der specifikke funktioner jeg ønsker på min nye symaskiner? Pas på med ikke at få alle dine ønskede funktioner på din nye symaskine. Hver gang du savner funktionen vil du ærgre dig
  • Vil jeg købe i webshoppen eller vil jeg købe i butikken og få vejledning fysisk fra starten? Prisen er den samme i vores webshop og butik

Mit behov er en reparation og en oplægning en gang i mellem.

Her kan du roligt vælge i den nedre del af pris spektret men husk at din nye symaskine også skal kunne lægge dine cowboy bukser op. Derfor skal du vælge med omhu. Kig gerne efter de kendte mærker og husk også at tilbud kan være for gode til at være sande. En symaskine på supertilbud til 700 kr bør vække mistænksomhed i forhold til kvaliteten. En rettesnor kan også være hvor lang en garanti producenten tilbyder.

 

Jeg vil gerne sy tøj til mine børn og mig selv.

Når du syr tøj bruges der ikke så mange forskellige sømme. De sømme du først og fremmest har brug for er lige sting, zig-zag sting, 3 stings zig-zag, evt. blindsøm og gode knaphuller. Desuden vil du have glæde af overlock sting hvis du ikke har en overlock symaskine. Symaskiner som vil være gode her fås i prisklassen fra knap 2000 kr. og opad. Mellem 2000 og 4000 kr. er der mange attraktive modeller til formålet.

Du bør vælge en elektronisk symaskine da du her får funktioner som vil gøre dine projekter godt. Du får en nål som af sig selv stopper i top når du løfter foden fra pedalen, du får mulighed for automatisk klip af overtråd og undertråd på nogle modeller og ikke mindst får du flere forskellige knaphuller og mere præcise knaphuller som sys fuldautomatisk. Kig efter om du kan regulere stinglængde,og bredde frit samt om du kan flytte nålen til både venstre og højre.

Jeg vil gerne være kreativ med min symaskine

Hvis du gerne vil sy både tøj og andre kreative projekter kunne du måske godt tænke dig, at din symaskine havde mange muligheder. Kig efter symaskiner med mange sømme så din kreativitet ikke bliver begrænset. Kig efter symaskiner med mange funktioner så du kan lave kreationer som er helt som du forestillede dig. Det kan være mulighed for at sy bogstaver, muligheden for at kombinere symaskinens sømme til nye pyntesømme m.m.. Kig efter symaskinens sømbredde, jo bredere sømme jo flottere pyntesømme.

Når du arbejder med din symaskine i længere tid er det vigtigt med et godt sylys - det bør du også kigge efter. Støjniveauet er heller ikke uvæsentligt hvis du sidder mange timer bag maskinen, for både din egen og familiens skyld. Hvis symaskinen har en skærm bør den være tydelig så du let kan aflæse oplysningerne den giver. Sådanne maskine fås helt nede fra 2-3000 kr. og opefter. Dog skal du regne med kr. 4000 og derover hvis du virkelig vil have muligheder.

Jeg vil gerne sy quilts og patchwork på min symaskine.

For at sy quilts og patchwork med kvalitet stiller det krav til din symaskine. Den skal have perfekt søm kvalitet med præcise spændinger og gerne kunne håndtere de specielle sytråde som somme tider bliver brugt. Den skal gerne have god plads på syfladen fra nålen og til højre og så vil en indbygget overtransportør også være en stor hjælp. For at du kan udnytte din kreativitet skal den også gerne have flere sømme dedikeret til qulits og patchwork. Disse maskiner ligger i prisklassen fra 7-8000 kr. og opad.

De viste symaskine modeller er kun et lille udpluk af mulige maskiner. Kig rundt i webshoppen og find den symaskine som du vil blive glad for. Vi er til din rådighed hvis du har spørgsmål på telefon 66 13 43 21 alle hverdage fra kl. 8:00 til kl. 17:30. Du må også gerne sende dit spørgsmål på mail ft@frank-toyota.dk. Vi øser gerne ud af vores erfaringer og gode råd for at gøre dit valg enklere.