Trustpilot
  • Fri fragt over 299,-
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • kompetent rådgivning

Fejlfinding på støvsugeren 

En støvsuger er et af de vigtigste produkter vi har i hjemmet. De fleste af os bruger den ofte og hvis den ikke fungerer, er det ikke godt. Vi har samlet nogle gør det selv tips som måske kan hjælpe dig med problemet uden at du skal sende støvsugeren til reparation eller måske ligefrem skifte den ud.

Fejl: Støvsugeren suger dårligt eller suger slet ikke.

1. Tag slangen ud af støvugeren og mærk om den kan suge på selve maskinen. Hvis den kan det, er det slange, rør eller mundstykke som er tilstoppet. Tag en lille tung genstand (f. eks en mønt), put den ind i den ene ende af slangen og se om den kan passere frit igennem til den anden ende. Kig igennem støvsuger røret og se om der er åbent. Kig i mundstykket nede fra om det er tilstoppet også i bøjningen op mod røret.

2. Hvis slange, rør og mundstykke er i orden skal du kontrollere støvsugerposen. Er den fuld? Den behøver ikke at være fuld for at luft gennemstrømningen er nedsat. Årsagen kan også være at du har suget noget fint støv. Er posen OK, skal du efterse støvsugerens filtre. Der sidder et filter sammen med posen ind mod motoren og der sidder også et filter der hvor den blæser luften ud. Er de meget snavsede, skal de skiftes. Undgå de billige kopi poser. Enten kan de være tynde i materialet og slippe for meget skidt igennem eller materialet kan være forkert og nedsætte suget. Originale poser eller poser i original kvalitet giver altid det mest optimale sug.

3. Har din støvsuger mulighed for at regulere suget, kontrollér at der ikke er skruet ned for den.

4. Suger din støvsuger dårligt er det vigtigt at gøre noget ved det. Nedsat gennemstrømning af luft belaster motoren unødigt og nedsætter levetiden på den. En støvsugermotor afkøles ved hjælp af den samme luft som den suger med.

Fejl: Støvsugeren vil ikke tænde.

1. Kontrollér at der er tændt for kontakten og at der er strøm i huset / lejligheden.

2. Vip lidt op og ned med ledningen, både ved stikkontakten og ved støvsugeren. Tænder den er der en løs forbindelse og den skal til service værkstedet.

3. Er der ingen reaktion skal den til service værkstedet og her kan det konstateres hvorfor den ikke starter. Du bør kunne få en pris på reparationen så du kan vurdere om det kan betale sig. I en moderne støvsuger er der som regel også et printkort som kan gå i stykker.

Fejl: Støvsugeren går ud når jeg har støvsuget et stykke tid.

1. En støvsuger er udstyret med en termosikring som slår fra, hvis motoren bliver for varm. Er det sket, går der 15-30 minutter inden du kan tænde den igen. Denne fejl kan skyldes tilstoppede filtre, fuld pose eller defekt motor. Kontrollér støvsugeren som nævnt længere oppe.

Fejl: Støvsugeren er begyndt at støje mere eller lugter varmt / brændt.

1. Dette er oftest et sikkert tegn på , at motoren er defekt og skal udskiftes. Det kan ofte ikke betale sig men det kan service værkstedet svare dig på. Mange tror, at der så skal nye kul i motoren men i dag kan der oftest ikke skiftes kul i en støvsugermotor

Fejl: Min ledningsfri støvsuger går ud efter kort tid.

1. Denne fejl skyldes ofte tilstoppet filtersystem. Filtrene i en ledningfri støvsuger, som jo er uden opsamlingspose, skal renses ofte, helst hver gang du tømmer beholderen. Filterindsatsen kan også adskilles på mange modeller og det er nødvendigt at gøre dette når der renses filtre. Kig i din brugsvejledning, hvordan du tager filtret ud og adskiller det. De moderne digitale sugemotorer afbryder automatisk hvis der er nedsat luft gennemstrømning.

Fejl: Min ledningsfri støvsuger suger dårligt.

1. Denne fejl skyldes ofte tilstoppet filtersystem. Filtrene i en ledningfri støvsuger, som jo er uden opsamlingspose, skal renses ofte, helst hver gang du tømmer beholderen. Filterindsatsen kan også adskilles på mange modeller og det er nødvendigt at gøre dette når der renses filtre. Kig i din brugsvejledning, hvordan du tager filtret ud og adskiller det.

2. Kontrollér børstevalsen i mundstykket. Kører børsten rundt? Er der hår og trevler rundt om børsten, suger den dårligt. Rens børsten ofte.

Fejl: Min ledningsfri støvsuger kan kun køre kort tid.

1. Denne fejl kan skyldes et dårligt batteri. Det opladelige batteri holder typisk 3-6 år afhængig af forbrugsmønstret. Det kan dog godt slides hurtigere hvis du ikke behandler det korrekt med hensyn til opladning. Du må aldrig sætte den væk uden at den er opladet. Det kan batteriet ikke tåle i længden. En moderne opladelig støvsuger kan sagtens være tilsluttet stikkontakten permanent, da laderen automatisk afbryder når opladningen er færdig. Herefter er stand by forbruget oftest under 0,001 kw/t. En opladelig støvsuger har bedst af at blive brugt jævnligt. Det giver batteriet de bedste betingelser for at holde længe. Har du en ledningsfri støvsuger i sommerhuset, campingvognen, båden eller autocamperen skal du sørge for at vedligeholdelses lade i de længere perioder hvor den står stille. Det giver bedre holdbarhed på batteriet.

Hos Frank Toyota er vi specialister i støvsugere og deres funktionalitet. Du er altid velkommen til at kontakte os på mail ft@frank-toyota.dk, pr. telefon 66 13 43 21 eller ved besøg i vores butik i Odense. Tag gerne din støvsuger med ind til os og du får en reel vurdering af dit problem og hvordan det kan løses. Og service værksted har vi i tilknytning til butikken.