Trustpilot
  • Fri fragt over 299,-
  • Hurtig levering 1-2 hverdage
  • kompetent rådgivning

Fejlfinding på symaskinen

Du har måske prøvet det - du vil gerne sy på din symaskine men den vil ikke sy som den skal. Og så er det jo nærliggende at bringe symaskinen til service værkstedet, for at få den ordnet. Vi oplever ofte, at fejlen skyldes fejlbetjening eller at du selv kunne have løst problemet. Derfor får du her en guide til måske selv at løse problemet.

Fejl: Symaskinen laver løkker på undersiden af stoffet.

1. Tråd maskinen forfra - du har måske misset en detalje ved trådning og kontrollér at din overtrådsspænding står på normal (oftest 4-5).

2. Skift nålen - en slidt eller duppet nål kan give løkker på undersiden.

3. Tænk over hvilken sytråd du bruger. Dårlig tråd kan give overspring af sting. Brug kun tråd af anerkendt mærke. Se mere her

4. Rengør dit gribersystem. Har du din spole siddende lodret i et spolehus kan du ofte adskille systemet for at rense og smøre (Maskiner med halvroterende griber). Hvis du har en Pfaff eller andet mærket med lodret helroterende gribersystem, skal du smøre griberbanen. Manglende smøring giver løkker under stoffet. Har du en ældre Husqvarna med lodret helroterende griber, skal den ikke smøres. Hvis du stadig har din brugsvejledning, vil du som regel kunne finde vedligeholdelse heri.

5. Er problemet der stadig - send maskinen til service.

Fejl: Symaskinen hopper sting over.

1. Tråd maskinen forfra - du har måske misset en detalje ved trådning og kontrollér at din overtrådsspænding står på normal (oftest 4-5).

2. Skift nålen - en slidt eller duppet nål kan gøre at maskinen hopper over sting. Kontrollér at du bruger den nål som passer til stoffet. Universalnål til alm. faste stoffer. Jersey eller strech nål til elastiske stoffer. Jeansnål til denim og andre hårde stoffer. Lædernål til skind og læder. Forkert valg af nål giver ofte overspring af sting.

3. Tænk over hvilken sytråd du bruger. Dårlig tråd kan give overspring af sting. Brug kun tråd af anerkendt mærke. Se mere her.

4. Rengør dit gribersystem. Har du din spole siddende lodret i et spolehus kan du ofte adskille systemet for at rense og smøre (Maskiner med halvroterende griber). Hvis du har en Pfaff eller andet mærket med lodret helroterende gribersystem, skal du smøre griberbanen. Manglende smøring give overspring af sting. Har du en ældre Husqvarna med lodret helroterende griber, skal den ikke smøres. Hvis du stadig har din brugsvejledning, vil du som regel kunne finde vedligeholdelse heri.

5. Er problemet der stadig - send maskinen til service.

Fejl: Nålene knækker når jeg syr.

1. Kontrollér at du bruger den nål som passer til stoffet. Universalnål til alm. faste stoffer. Jersey eller strech nål til elastiske stoffer. Jeansnål til denim og andre hårde stoffer. Lædernål til skind og læder. Forkert valg af nål kan give knækkede nåle.

2. Prøv at dreje maskinen forsigtigt med håndhjulet. Hvis du kan høre eller mærke at nålen støder på, skifter du nålen og gør den det stadig, skal den til service.

Fejl: Maskinen vil ikke tænde eller starte.

1. Er der tændt på stikontakten? Det er ikke for at være morsom, men i øjeblikket tænker du måske ikke over, at den kan være blevet slukket.

2. Hvis der ikke er lys på maskinen, prøv at træde på fodpedalen. Kører maskinen er pæren sprunget.

3. Hvis der er lys på maskinen og den ikke vil køre, er det oftest fodpedalen som har en defekt. Det kan dog også være stikket i maskinen og hvis den er fuldelektronisk, kan det også være et elektronisk problem. Tag derfor både maskine og pedal med til service værkstedet, så de kan prøve det af.

Fejl: Maskinen støjer på en måde den ikke plejer.

1. Rengør dit gribersystem. Har du din spole siddende lodret i et spolehus kan du ofte adskille systemet for at rense og smøre (Maskiner med halvroterende griber). Hvis du har en Pfaff eller andet mærket med lodret helroterende gribersystem, skal du smøre griberbanen. Manglende smøring kan give unormal lyd. Har du en ældre Husqvarna med lodret helroterende griber, skal den ikke smøres. Hvis du stadig har din brugsvejledning, vil du som regel kunne finde vedligeholdelse heri.

2. Skift nålen - en slidt eller duppet nålet kan give støj ved syning.

3. Hvis dette ikke hjælper - stop syning på maskinen. Støjen kan være en teknisk fejl og du risikerer at gøre fejlen værre ved at sy videre. Så skal den en tur til service værkstedet.

Andre fejl som ikke er nævnt.

Oplever du andre problemer end beskrevet ovenfor, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 66 13 43 21 eller på mail ft@frank-toyota.dk. Så vil vi vejlede dig efter bedste evne.